Titiw Inside

Weekly Photo Challenge: Mountains

Wednesday, 10 August 2011

Heck yeah I’m so excited for this week’s challenge because I (thought) have plenty of mountain pictures. Which apparently NOT. *sigh* Well anyway, here’s a photo of mine in front of Krakatoa or Krakatau, a volcanic island made of  lava in the Sunda Strait between the islands of Java and Sumatra in my beloved country, Indonesia. Actually I was standing in front of  “Anak Krakatau”. Eruptions at the volcano since 1927 have built a new island in the same location, named Anak Krakatau (which is Indonesian for “Child of Krakatoa”).

Morning, Krakatoa!

Krakatoa Trivia:

  • The island exploded in 27th of August 1883, killing approximately 40,000 people, although some estimates put the death toll much higher.
  • From a report, the explosion was being heard nearly 3,000 miles (4,800 km) from its point of origin.
  • Was the eruption of Krakatoa the most explosive one in history? No. Mount Toba which erupted approximately 74,000 years ago has been recognised as being the most explosive eruption of all time. Krakatoa is actually the fifth biggest explosion.
  • Contrary to the 1969 film “Krakatoa – East of Java”, Krakatoa was in fact, WEST of Java.

Source: Wikipedia & Funtrivia

6 thoughts on “Weekly Photo Challenge: Mountains

  1. efahmi says:

    ini foto untuk weekly photo challenge harus di-shoot minggu ini apa gimana ya? soale dari tempatku sini ndak keliatan gunung eee… tapi kalo boleh pake stok foto dari harddisk aku ada, hehe :D

    1. titiw says:

      Boleh dari koleksi foto kook.. Kalo dari foto minggu ini mah, kapan aku bisa dapet gambar gunungnya..? Hehe..

  2. seno says:

    Kalo gak salah krakatau ini masuknya lampung deh bukan jawa barat atau sekarang banten. Cmiiw :)

    1. titiw says:

      Nah itu dia.. MAsuknya mana ya sebenernya..? Kalo di Lampung kok, kita doang yg ngomong gitu. Kalo di BAnten kok, kita kudu naik Fery dulu ke Lampung..? -_-“

  3. gerandis says:

    di jayapura gada gunung….gabisa dpt foto gunung, cuman bukit aja :(

    1. titiw says:

      Tapi kamu tetep ikutan photo challenge minggu ini kan kakak..? bukit bisa diedit dikit jadi gunung, lahh.. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest

About Titiw

Female, double (hamdallah sudah laku), berkacamata minus satu setengah yang dipake kalo mau liat nomor angkutan umum doang.

Pic of Life

Subscribe Now